FAQ Flashcards Bestellen

Vragen over flashcards

Wat zijn flashcards?

Flashcards zijn kleine kartonnen kaartjes waarmee je efficiënt en effectief leert. Je schrijft de flashcards zelf, daardoor onthoud je de stof beter en sneller. Dan ga je ze stuk voor stuk leren. Ken je er één? Dan kun je hem minder vaak leren of droppen. Zo ben je slim aan het studeren en wordt je leertijd steeds korter. Lees alles over op onze pagina Wat zijn flashcards

Hoe maak je flashcards
Flashcards maken doe je zo

1. Tekst of leerstof doorlezen
Lees de tekst die je moet leren grondig door zodat je weet wat er van je gevraagd wordt. 

2. Begrippen en definities markeren
Markeer hierin de belangrijkste definities, kernwoorden en kernzinnen.

3. Flashcards maken
Schrijf je flashcards zelf. Zet de definitie op de voorkant van een kaartje en de betekenis op de achterkant. Dit kan ook in een vragende vorm, met schema’s, tekeningetjes en meer.

Lees alles over het maken van flashcards stap voor stap

Welke formaten flashcards zijn er?

Er zijn flashcards in 3 formaten, elk met een eigen functie.

A7 flashcards (7,4 cm x 10,5 cm)
Gemaakt voor het leren van definities, vragen & antwoorden en kleine tekeningetjes.

Bekijk alle A7 flashcards

A6 flashcards (10,5 x 15 cm)
Gemaakt voor het leren van schema’s, verbanden, en korte samenvattingen

Bekijk alle A6 flashcards

Halve flashcards of woordkaartjes (3,5 x 10,5 cm)
Speciaal gemaakt voor het leren van woordjes en korte vragen

Bekijk alle halve flashcards

Mix & Match je eigen pakket flashcards in meerdere formaten met korting

Ik kan toch ook zelf flashcards maken?

Klopt! Als het gaat om kleine aantallen is dat ook geen probleem. Deze site is opgericht voor de (semi) grootgebruikers, wat we zelf ook zijn.

Lees alles over het hoe & waarom Flashcardsbestellen.nl bestaat.

Hebben jullie herbruikbare flashcards?

Nee, deze hebben we niet in ons assortiment. Dit doen we bewust niet: onze kaartjes worden gemaakt van 100% recyclebaar FSC papier en met de hand gemaakt door onze eigen mensen in onze eigen drukkerij in Sneek, Nederland.

Na gebruik kunnen de kaartjes gewoon terug de kringloop in, als ze geplastificeerd zijn kan dit niet. Daarnaast is het plastificeren van deze kaartjes onmogelijk in Nederland te doen voor een betaalbare prijs. We zullen dan moeten uitwijken naar bijvoorbeeld China.

Dat willen we onder geen beding. Ten eerste vanwege de enorme vervuiling door het transport en we hebben geen controle over het productieproces en de gebruikte materialen.

Maar boven alles willen we dat onze eigen medewerkers, grotendeels met een arbeidsbeperking, werk blijft houden in onze eigen drukkerij.

Wil je meer weten over het productieproces? Bekijk dan onze How it’s Made pagina.

Ik heb een idee voor een ontwerp

Tof! Neem contact met ons op en vertel ons wat jouw idee is, dan gaan we ermee aan de slag. Wat we nu aanbieden is nog maar het begin, er kan nog veel meer bij. Voorbeelden van flashcards die we hebben ontwikkeld met onze klanten zijn Geneeskunde, Rechten en de geruite variant.

Vragen over leren met flashcards

Hoe werkt het leren met flashcards?

Leren met flashcards is eenvoudig: je schrijft zelf de flashcards en vervolgens ga je ze stuk voor stuk leren via het Leitner systeem. Dit betekent dat je de kaartjes elke dag, om de drie dagen of om de vijf dagen leert. Dit is een hele efficiënte methode door 3 dingen:

  1. Je schrijft de flashcards zelf, daardoor leer je al
  2. Je wordt gedwongen om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden
  3. Je leert alleen de flashcards die je niet kent elke dag

Lees alles over op onze pagina Hoe werkt leren met flashcards

Hoe werkt het Leitner Leersysteem?

Sebastian Leitner heeft de Leitner Leermethode uitgevonden. Het is een leersysteem dat is gebaseerd op gespreide herhaling. Hoe leer je zoveel mogelijk informatie, in een zo kort mogelijke tijd. 

De stappen van het Leitner Systeem

Als je de kaartjes hebt geschreven, worden de flashcards gesorteerd in drie boxen. Alle kaartjes beginnen in Box 1. Deze leer je elke dag. Ken je er één? Dan schuift hij een boxje op, naar Box 2. Ken je er één uit 2? Dan gaat hij naar Box 3.

Heb je hem fout? Ongeacht in welke box hij zit: dan gaat hij weer terug naar Box 1.

Hoe vaak leer je de kaartjes?
De kaartjes uit Box 1 leer je elke dag
De kaartjes uit Box 2 leer om de drie dagen
De kaartjes uit Box 3 leer je om de vijf dagen

Het doel van het Leitner Systeem

Als je iets leert, dan vergeet je het weer na een aantal dagen. Het Leitner systeem zorgt ervoor dat je om de zoveel dagen opnieuw de informatie leert. Op precies het goede moment, zodat het in je langetermijngeheugen blijft. 

Welk formaat flashcards heb ik nodig?

Er zijn 3 formaten flashcards beschikbaar in onze shop, elk met hun eigen voordelen. Van woordkaartjes, tot de standaard A7 flashcards (ideaal voor definities) en A6 flashcards (gemaakt voor opsommingen, schema’s en verbanden). Lees er alles over in onze handige keuzehulp flashcards bestellen

Hoeveel flashcards heb ik nodig?

De hoeveelheid flashcards die je nodig hebt, hangt af van wat je moet leren. De meeste scholieren gebruiken rond de 500 tot 1000 flashcards per half jaar. Voornamelijk de kleine woordkaartjes voor talen. 

Studenten, vooral geneeskunde, rechten en andere studies waarbij je veel definities moet leren, gebruiken gemiddeld 1000 tot 1500 flashcards per half jaar. 

Bekijk de pagina met ons advies over de aantallen flashcards

Waarom moet ik flashcards zelf schrijven?

Omdat je dan het snelste en meest effectief leert. Op het moment dat je de flashcards schrijft, leer je namelijk al.

Je maakt niet alleen een herinnering aan wat je opschrijft, maar ook hoe je het opschrijft. Lees er alles over in ons uitgebreide artikel over flashcards zelf schrijven.

Vragen over het bestellen van flashcards

Kan ik alle soorten flashcards met elkaar combineren?

Ja, je kunt terwijl je aan het winkelen bent verschillende varianten van het zelfde formaat flashcards aan je winkelmandje toevoegen. De kortingen per formaat worden automatisch berekend. 

De prijzen zijn in beide gevallen gelijk, alleen bij de bundels kies je eerst de prijs en de hoeveelheid. Vervolgens kies je de soorten die je wilt en weet je precies hoeveel je er nog kunt toevoegen.

Je kunt ook zelf je Mix & Match pakket samenstellen. Hier kun op één pagina kiezen uit alle formaten en accessoires.

Hoe werkt dat perforeren van flashcards?

Alle flashcards worden standaard verkocht zonder perforatie gaatjes, tenzij het expliciet bij het product vermeld staat. Bijvoorbeeld kant-en-klare pakketten flashcards met gaatjes en ringen.

Wil je een volledig persoonlijk pakket én de flashcards laten perforeren? Ga dan naar “Accessoires – Perforatie en klikringen“. Hier kies je het aantal pakjes dat je geperforeerd wilt hebben. Heb je 15 pakjes die je wilt laten perforeren, dan kies je “15 stuks”.

Wil je de helft laten perforeren? Of een specifiek pakje? Geef het dan eenvoudig aan in de opmerkingen bij je bestelling.

Zijn er geen verborgen kosten?

Nee, onze prijzen altijd inclusief BTW. De verzendkosten bedragen slechts €3,49 voor zendingen in Nederland (gratis verzending vanaf €40,-) en slechts €4,95 voor België, ongeacht het formaat van je bestelling.

Waarom is er een minimum bestelbedrag?

Heel simpel: anders kan het niet uit. We verkopen flashcards in grote hoeveelheden met zeer lage of geen verzendkosten. Bij bestellingen onder de € 10,- moeten we hogere verzendkosten rekenen en dat doen we liever niet. Mocht de vraag naar kleine aantallen toch groeien dan passen we dit in de toekomst aan.

Waarom zijn ze zo goedkoop?

Wij produceren altijd heel veel flashcards in één keer in de drukkerij. Dit betekent dat we de kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Zo heb jij altijd goedkope flashcards.

Er alsnog erg veel handwerk in het produceren van de flashcards. Als je wilt weten wat er allemaal gebeurt voordat ze bij jou zijn afgeleverd, kun je een kijkje nemen op onze “How it’s made” pagina.

Ik wil voor meerdere mensen tegelijk bestellen

Dat kan, we hebben al een bestelling voor een hele klas verwerkt. Ook heb je heel snel gratis verzending als je met meerdere personen tegelijk bestelt. Mocht het gaan om serieus grote aantallen dan kan het ook slim zijn om jouw school of onderwijsinstelling in te lichten. Want als het over hele grote aantallen gaat kan het vaak nog voordeliger. Kijk hier voor meer informatie.

Ik wil gepersonaliseerde/aangepaste flashcards

Dat kan vanaf een bestelling van 5.000 stuks. Neem contact met ons op en we gaan met je in gesprek. Je kunt ook altijd mailen naar info@flashcardsbestellen.nl of bellen tijdens kantoortijden naar +31 85 060 74 44.

Vragen over Flashcards punten

Hoe spaar ik Flashcards Punten?

Als je een account hebt dan spaar je automatisch flashcards punten bij elke bestelling die je doet. Heb je genoeg punten gespaard, dan krijg je automatisch coupons voor gratis flashcards.

Maak een account aan of log in op je bestaande account, en je zult zien dat de eerste coupon al voor je klaar staat. Cadeautje van ons, voor jou.

Hoeveel punten krijg ik waarbij?

Voor elk pakje halve flashcards krijg je 25 punten, voor elk pakje A7 flashcards 50 punten en voor elk pakje A6 flashcards krijg je 100 punten. Bij 500 punten heb je al een pakje flashcards gratis, sparen gaat dus erg snel.

Lees alles over de aantallen én de coupons op onze Flashcards Punten pagina

Wanneer krijg ik gratis flashcards?

De coupons voor gratis flashcards worden automatisch zichtbaar bij voldoende punten en kun je activeren wanneer je wilt:

  • 500 punten – 1 pakje halve flashcards naar keuze gratis
  • 1000 punten – 1 pakje A7 flashcards naar keuze gratis
  • 2000 punten – 1 pakje A6 flashcards naar keuze gratis

Ga naar je account en bekijk je punten, of maak er één aan. De eerste 500 punten krijg je van ons

Wanneer worden mijn punten bijgeschreven?

Zodra je bestelling is afgerond worden de punten bijgeschreven. Met andere woorden: op het moment dat je het bericht van ons krijgt dat je bestelling is verzonden zullen de punten zichtbaar in je account. 

Heb je een andere vraag over het punten systeem? Ga dan naar onze Flashcards Punten pagina

Vragen over de verzending

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten voor Nederland bedragen €3,95. Bij bestellingen boven de € 20,- krijg je gratis verzending.

De verzendkosten voor België bedragen € 4,95 ongeacht het formaat van je pakket. 

Alle pakketten worden verzonden met PostNL

Wat zijn de levertijden?

Maximaal twee werkdagen in Nederland en België. Wij verzenden met PostNL en je ontvangt een track & trace email als je bestelling is verzonden. Lees alles over de verzending op deze pagina.

Waarom verzenden jullie niet 's avonds?

Een groot deel van onze mensen heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij hechten aan ‘normale’ werktijden en verzenden dus niet in de avonduren. Je moet daarom als je ’s avonds bestelt, één dag langer wachten op je bestelling. Daarvoor vragen wij je begrip, alvast dank namens onze mensen 🙂

Krijg ik een track&trace email?

Ja, je krijgt altijd een trac&trace email van je bestelling. Zodra het pakje door ons wordt wordt aangeboden aan PostNL is deze informatie beschikbaar en ontvang je dit per email. 

Heb je hem niet gekregen? Kijk dan voor de zekerheid ook in je spambox.

Alle bestellingen worden verzonden met PostNL en haar partners. Pakketjes voor Nederland die in een brievenbuspakje passen worden met de brievenbuspost van PostNL verzonden. 

Dit zijn:

  • Bestellingen tot 500 A7 flashcards;
  • Bestellingen tot 1000 halve flashcards;
  • Bestellingen tot 250 A6 flashcards

Alle overige bestellingen worden verzonden met de pakketpost van PostNL.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen

Dat is vervelend en we gaan het oplossen voor je. Als je bestelling er langer dan 3 werkdagen over doet dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan met de aflevering.

Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier, telefoon (085 060 74 44) of per mail.

Het is fijn als je het ordernummer bij de hand hebt, dan kunnen we direct je bestelling erbij zoeken.

Ik ben vergeten mijn pakket op te halen bij een pick-up point

🤦‍♀️ Ai… Niet handig, maar kan gebeuren. Het pakje wordt naar ons retour gezonden als hij niet binnen 7 dagen is opgehaald. Wij kunnen hem dan opnieuw naar je versturen, maar vragen je wel een bijdrage in de extra verzendkosten voor ons. Je ontvangt hierover een email van ons. Reageer je binnen 7 dagen niet, dan storten we het geld terug van de gehele aankoop. Je kunt dan als je wilt opnieuw bestellen. 

Vragen over betaling

Waarmee kan ik betalen?

Je kunt betalen met iDeal, Creditcards, PayPal, Klarna, KBC, SEPA overboeking, Sofort, Giropay en Bancontact/MrCash.

Alle betalingen worden veilig afgehandeld door Mollie, onze Payment Service Provider.

Ik heb een overschrijving of een uitgestelde bankbetaling via PayPal gedaan

Heel erg bedankt voor je bestelling en je flashcards worden verzonden zodra de betaling daadwerkelijk binnen is. Wij krijgen automatisch een seintje als de betaling is geslaagd en sturen dan zo snel mogelijk de bestelling naar je toe.

Ik wil op rekening bestellen

Onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen bij ons op rekening bestellen. Wij behouden ons het recht voor om de gegevens eerst te controleren om misbruik te voorkomen.

Vraag een zakelijke account aan en je kunt bij goedkeuring op rekening bestellen. 

Ik wil een factuur

Standaard wordt de factuur meegezonden met de orderbevestiging. Je kunt de factuur ook vinden als je een account bij ons hebt. Ga dan naar ‘Mijn bestellingen” en je kunt per bestelling de factuur downloaden. Heb je hem om wat voor reden dan ook niet ontvangen? Stuur ons even een bericht of mail en wij sturen zsm de BTW factuur naar je toe.

Vragen over mijn bestelling

Ik heb geen orderbevestiging gekregen

Check eerst je spambox. Helaas verdwijnen soms onze orderbevestigingen daarin. Ook kan het zijn dat het opgegeven emailadres niet klopt door bijvoorbeeld een typfout.

Zit de bevestiging niet in je spambox? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor je uit.

Mijn bestelling klopt niet

We doen wat we kunnen om elke bestelling zo zorgvuldig mogelijk in te pakken. Helaas gaat er soms toch iets mis. Geen zorgen, we lossen het altijd op. We sturen de missende producten na of ruilen het om, altijd in overleg met jou.

Stuur ons een berichtje, email of bel (085 06 07 444)

Mijn bestelling is beschadigd

Beschadigingen komen soms voor en ook dat lossen we altijd op. Soms zijn het de bewaarboxen die door het transport beschadigen. Soms zijn er kaartjes verbogen of is er iets anders aan de hand.

Neem bij elk geval van schade contact met ons op en wij vinden samen met jou een oplossing.

Tip: maak meteen een foto (of meerdere foto’s) van de beschadiging en stuur deze mee. Dan kunnen we direct beoordelen wat er aan de hand is en hoe we het kunnen oplossen voor je.

Ik wil mijn bestelling wijzigen

Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op via het contactformulier, de mail of per telefoon.

Als je bestelling nog niet is verstuurd kunnen wij de bestelling altijd nog aanpassen, meer of minderprijzen worden dan verrekend.

Vragen over retouren

Kan ik mijn bestelling kosteloos retourneren?

Ja, binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling kun je kosteloos je flashcards terugsturen en krijg je het volledige aankoopbedrag inclusief verzendkosten teruggestort. Lees ons volledige retourbeleid

Naar de winkel