Samen met onze eigen klanten (dank!) hebben we een overzicht gemaakt welk formaat flashcard je het beste waarvoor kunt gebruiken. Uiteraard niet compleet, er zijn ontelbare toepassingen om te leren met de kaartjes. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte toepassingen, inclusief bijpassende voorbeelden. 

In het kort

A7 formaat (7,4 X 10,5 cm)

Definities en begrippen

Korte vragen aan jezelf

Kleine schema’s of tekeningen

Volledig aanbod A7 flashcards & pakketten

Half formaat  (3,5 X 10,5 cm)

Woorden leren (woordkaartjes)

Grammatica vervoegingen

Hele korte begrippen/definities

Volledig aanbod Halve flashcards & pakketten

A6 formaat (10,5 X 15 cm)

Samenvattingen

Verbanden en mindmaps

Schema’s, grafieken en overzichten

Volledig aanbod A6 flashcards & pakketten

Uitgebreide toelichting per formaat

A7 flashcards (7,4 x 10,5 cm

De A7 flashcard is het standaard formaat en verkrijgbaar in meer dan 60 ontwerpen en kleuren. Ze zijn gemaakt voor definities, het stellen van vragen aan jezelf en het uitwerken van bijvoorbeeld formules. 

Dwing jezelf om de kern op te schrijven

Gebruik deze kaarten om dieper in te gaan op de belangrijkste punten in je boek of je samenvatting. Je kunt hiermee onderwerpen iets gedetailleerder beschrijven en jezelf vragen te stellen over het onderwerp. Het voordeel: heel veel ruimte heb je niet dus je zult echt de kern moeten omschrijven. Hoe kleiner de kaart, hoe gedetailleerder de informatie. Op deze manier is je focus volledig gericht op één onderwerp in plaats van een hele paragraaf of hoofdstuk.

Tekeningen en schema’s

Ze zijn ook ideaal om kleine tekeningetjes op te maken. Denk aan biologie, scheikunde, systemen voor rechten, verbanden in geschiedenis of de uitwerking van formules voor wiskunde. 

Bekijk het volledige aanbod A7 flashcards
Flashcards in gebruik voor geschiedenis

A7 formaat Geschiedenis flashcards

Voorbeelden van A7 flashcards in gebruik

Halve flashcards (3,5 x 10,5 cm)

Halve flashcards voor Duitse woordjes

De halve flashcards, door veel klanten ook ‘woordwaaiers’ genoemd, worden gebruikt voor het leren van woordjes, grammatica en korte definities. Ze zijn handzaam, makkelijk mee te nemen onderweg en hebben 4 schrijflijnen. 

De woordkaartjes worden vooral gebruikt voor het betere ‘stampwerk’ van zogenaamd idioom. Het leren van grote hoeveelheden woordjes voor talen. De grootste voordelen:

Door te schrijven leer je meteen de spelling

Als je schrijft creëer je een zogenaamd ‘motorisch geheugenspoor’ in je hersenen. Dit betekent simpelweg dat je niet alleen het woord, maar ook direct de schrijfwijze opslaat. Leer je woordjes alleen van een woordenlijst zonder te schrijven, dan oefen je dit niet. 

Je bent efficiënt woordenlijsten aan het leren

Als je de stapel met kaartjes hebt geschreven leer je alleen elke dag de woordjes die je nog niet kent. Dit is een veel efficiëntere aanpak dan elke dag de woordenlijst doornemen. Ook zorgt dit voor meer focus: je concentreert alleen op het woordje dat je nu voor je ziet, niet de woorden die erboven en eronder staan.

Bekijk het volledige aanbod halve flashcards

Voorbeelden van halve flashcards in gebruik

A6 flashcards (10,5 x 15 cm)

Dit grote formaat wordt gebruikt voor samenvattingen, grote opsommingen, systemen en grafieken. Veel van onze klanten nemen de kaarten mee naar het college en maken daar al hun aantekeningen. Zo maak je ter plekke een samenvatting per onderwerp, zonder alles later opnieuw uit te hoeven schrijven.

Samenvatten en opsommen

De belangrijkste functie van de A6 kaarten is het compact samenvatten. In plaats van een schrift of notebook, gebruik je per onderwerp eenvoudig 1 flashcard. Zet duidelijk de titel erboven en gebruik de kleuren om te onderwerpen te coderen als je wilt. Heb je verdieping nodig: zet dan de definities over op de kleinere A7 kaartjes. 

Schema’s en onderlinge verbanden

Het grote formaat maakt ze ook uitermate geschikt om te gebruiken als mindmap voor onderlinge verbanden, grote grafieken en schema’s. Denk aan scenario’s en overzichten, scheikundige formules, de opzet van jaarrekeningen, gedetailleerde tekeningen voor geneeskunde of biologie en meer. 

Andere leuke toepassingen

Daarnaast zijn de grote flashcards ook erg populair voor handlettering, zentangle, receptenkaarten, klantenkaarten en meer. 

Bekijk het volledige aanbod A6 flashcards
Blaco A6 flashcards met zwarte rand - economie

A6 formaat blanco voor schema’s en overzichten

Voorbeelden van A6 flashcards in gebruik

Combinatie pakketten

Omdat onze klanten vaak een mix van kaartjes gebruiken, hebben we verschillende combinatiepakketten ontwikkeld met flinke korting. Uiteraard kun je ook helemaal zelf losse pakjes shoppen. De kortingen per aantal worden altijd automatisch berekend in de winkelwagen. 

Bestseller

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Examenpakket 1000 flashcards + Leitner Boxjes

Mix & Match - 20% SALE

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Mix & Match 500 Flashcards (10 pakjes + accessoires)

Mix & Match - 10% SALE

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Mix & Match 250 Flashcards (5 pakjes + accessoires)

Mix & Match - 30% Sale
B2S Megadeal

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Examenpakket 2000 flashcards + Leitner boxjes

B2S Megadeal

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Combipakket 250 A7 / 250 halve flashcards

Cadeautip

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Combipakket 150 A7 / 150 halve flashcards

Mix & Match - 25% SALE

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Mix & Match 750 Flashcards (15 pakjes + accessoires)