Volg je een talenstudie of cursus? Of ga je hier binnenkort aan beginnen? Gebruik dan flashcards om snel en eenvoudig idioom en grammatica te leren.

Leer effectief een taal met flashcards

Woordjes leren met flashcards voor Engels, Duits en Frans

Woordkaartjes in gebruik voor talen, samen met perforatie en klikringen

Wat zijn flashcards?

Flashcards zijn kleine kaartjes van dik papier (300 grams), waarbij je op de voorkant een woord of definitie schrijft en aan de achterkant de betekenis.

Het maakt het leren leuker en effectiever, omdat je alleen elke dag de kaartjes leert die je nog niet kent. Daarnaast leer je al door zelf de flashcards te schrijven.

naar de shop

Hoe woordjes leren met flashcards werkt

Als je een nieuwe taal wilt leren dan hoort erbij dat je grote aantallen woorden en betekenissen leert. De ouderwetse woordenlijsten (idioom) kun je ideaal met flashcards leren.

Je schrijft aan de voorkant het woord, aan de achterkant de betekenis en voor elk woord gebruik je één flashcard. Vervolgens ga je via het Leitner systeem de woordjes leren. (zie hieronder).

Het grote voordeel is dat je efficiënt bezig bent, alleen de woorden en betekenissen waar je moeite mee hebt leer je elke dag. De woorden die je wel kent leer je veel minder vaak.

Proefpakketje
Halve Flashcards Duits woordkaartjes

Idioom kaartjes voor Duits, gegroepeerd per hoofdstuk

Leren volgens het leitner cards systeem

Ken je een kaartje uit box 2 of box 3 niet, dan gaat hij weer terug naar de eerste stapel.

Latijn thema flashcards. Leer ze twee kanten op en leer alleen elke dag de kaartjes die je nog niet kent.

Losse kaartjes in plaats van rijtjes

Als je veel woorden moet leren is het verleidelijk om met rijtjes te werken. Hierdoor leer je vooral woorden in een bepaald verband. (Je kunt de rijtjes zo in volgorde opnoemen).

Maar echt leren doe je door de woordjes los van elkaar te leren en twee kanten op te oefenen. Dus niet alleen het woord met de vertaling, maar ook andersom. 

Dit is het grootste voordeel van leren met woordkaartjes: je leert alles los van elkaar, door elkaar heen en je dwingt jezelf om het echt te kennen in plaats van in een bepaald verband of volgorde. 

 

naar de shop

Bekijk onze woordkaartjes

Woordkaartjes (of woordwaaiertjes) zijn ideaal om grote hoeveelheden idioom te leren. Kies zelf losse pakjes of stel een heel eigen pakket samen. In ieder pakje zitten 50 kaartjes. Combineer met perforatie en klikringen, zodat je ze eenvoudig kunt meenemen onderweg. 

Pakket halve flashcards samenstellen

Bekijk onze flashcards per taal

Bij flashcardsbestellen.nl zijn speciale flashcards ontwikkeld voor Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Fries, Latijn en Grieks. De flashcards hebben vaste lage prijzen en heb je binnen 1 werkdag in huis. Hoe meer je bestelt, hoe goedkoper de prijzen per pakje

Alles bekijken in de shop