Taal leren met flashcards

Leer effectief een taal met flashcards

Volg je een talenstudie of cursus? Of ga je hier binnenkort aan beginnen? Gebruik dan flashcards om snel en eenvoudig idioom en grammatica te leren.

Wat zijn flashcards?

Flashcards zijn kleine kaartjes van dik papier (300 grams), waarbij je op de voorkant een woord of definitie schrijft en aan de achterkant de betekenis. Het maakt het leren leuker en effectiever, omdat je alleen elke dag de kaartjes leert die je nog niet kent. Daarnaast leer je al door zelf de flashcards te schrijven.

Hoe het werkt

Als je een nieuwe taal wilt leren dan hoort erbij dat je grote aantallen woorden en betekenissen leert. De ouderwetse woordenlijsten (idioom) kun je ideaal met flashcards leren.

Je schrijft aan de voorkant het woord, aan de achterkant de betekenis en voor elk woord gebruik je één flashcard. Vervolgens ga je via het Leitner systeem de woordjes leren. (zie hieronder).

Het grote voordeel is dat je efficiënt bezig bent, alleen de woorden en betekenissen waar je moeite mee hebt leer je elke dag. De woorden die je wel kent leer je veel minder vaak.

Leren volgens het leitner cards systeem

Ken je een kaartje uit box 2 of box 3 niet, dan gaat hij weer terug naar de eerste stapel.

Bekijk onze flashcards per taal

Bij flashcardsbestellen.nl zijn speciale flashcards ontwikkeld voor Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Fries, Latijn en Grieks. De flashcards hebben vaste lage prijzen en heb je binnen 2 werkdagen in huis.

Stel je eigen pakket samen