Gebruik onze woordkaartjes en maak het leren leuker

Eén van de meest efficiënte manieren om (veel) woordjes te leren is via flashcards

Leren voor eindexamens woordjes halve flashcards

Hoe werkt leren met woordkaartjes

Je schrijft per kaartje aan de voorkant het woord op en aan de achterkant de betekenis.

Daarna ga je ze leren via het Leitner systeem: 3 stapels met daarin de flashcards die je respectievelijk dagelijks, twee keer per week en één keer per week leert.

Je leert dus alleen elke dag de woordjes die je nog niet kent. Woorden die je wel kent schuiven elke keer een stapel op: deze woordjes hoef je dus minder vaak te leren. Zo word je leertijd korter en ben je efficiënter bezig. 

Zelf schrijven om sneller woordjes te leren

Het tweede voordeel is dat je al leert terwijl je de flashcards aan het schrijven bent.

Het blijkt dat door zelf te schrijven, je hersens harder werken dan tijdens typen. Je vormt ook een beeld van de flashcards die je zelf hebt gemaakt: ook dit helpt bij het herinneren.

Daarnaast is het ook erg leuk om de kaartjes te maken. Gebruik gekleurde pennen of markers om bijvoorbeeld de klemtoon van woordjes te onderstrepen.

Tabbladen A7 formaat flashcards 12 stuks in boxje

 

Ideaal voor onderweg: woordkaartjes met perforatie en ringen

De halve flashcards (woordkaartjes) zijn ideaal om onderweg te leren. Ze zijn klein en compact, kreuken niet en gaan lang mee. 

Combineer jouw pakket met halve flashcards met perforatie en klikringen, of kies van één van onze vele kant-en-klare pakketten met woordkaartjes

pakketten met woordkaartjes

Woordwaaiertjes

Op veler verzoek hebben wij in 2018 halve flashcards (waaiers of woordkaartjes) geïntroduceerd. Deze zijn speciaal gemaakt voor het leren van grote hoeveelheden woorden.

Combineer met perforatie van de flashcards en klikringen: zo hou je ze makkelijk bij elkaar en kun je de flashcards eenvoudig doordraaien. 

Speciale talenflashcards

Speciale flashcards per taal

Omdat we weten hoe saai het kan zijn om woordjes te stampen, hebben we geprobeerd het wat leuker te maken. Elke taal heeft een eigen flashcard met een eigen kleur en watermerk. Zo hou je ze makkelijk uit elkaar en heb je nog een beetje afwisseling. Ze kosten allemaal hetzelfde, dus je kunt zelf je eigen pakket samenstellen uit verschillende talen.

Bekijk alles in de flashcards shop