Alles over het annuleren of retour sturen van je bestelling

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja, je kunt altijd je bestelling annuleren tot en met 30 dagen na ontvangst van je bestelling zonder opgave van redenen. Je krijgt dan altijd het volledige aankoopbedrag inclusief verzendkosten terug. Is je bestelling in meerdere delen geleverd? Dan gaat deze termijn in op het moment dat het laatste deel van je bestelling is afgeleverd.

Ik wil mijn bestelling annuleren voordat hij is verzonden

Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op via +31 (0)85 06 07 444.

We pakken elke maandag tot vrijdag tot 16.00 uur de bestellingen in van die dag, en de bestellingen van de avond ervoor.

Voor 16.00 uur kunnen we dus nog jouw bestelling er tussenuit halen.

Mijn bestelling is al onderweg

Neem in dat geval contact met ons op via 085- 06 07 444 of stuur een email naar info@flashcardsbestellen.nl. We kunnen de aflevering van je pakket niet annuleren, maar wel direct een retourlabel voor je aanmaken waarmee je het pakket kunt terugsturen. 

Ben je toevallig thuis als het pakje wordt afgeleverd? Dan kun je hem ook weigeren en wordt hij automatisch naar ons teruggestuurd.

Retourformulier

Ben je niet tevreden over de flashcards? Of heb je je bedacht? Geen enkel probleem. Je kunt je bestelling binnen 30 dagen na aflevering kosteloos annuleren en retour sturen zonder opgaaf van reden. Je krijgt je volledige aankoopbedrag inclusief verzendkosten binnen 5 werkdagen teruggestort nadat wij jouw bestelling retour hebben gekregen.

Bekijk voor alle gedetailleerde informatie inzake uitzonderingen over het herroepingsrecht onze Algemene Voorwaarden.

Hoe werkt het

Vul het onderstaande retourformulier in en wij reageren binnen 1 werkdag. Je ontvangt dan van ons een retouretiket van PostNL met daarbij een overzicht van PostNL locaties voor het terugsturen van je pakket.

Moet ik nog iets invullen?

Je hoeft verder niets in te vullen qua documenten, dit gaat allemaal automatisch als het herroepingsformulier hebt ingevuld. Gewoon het pakket goed* (!) dichtmaken met tape, het retouretiket erop plakken en hij wordt binnen 2 – 3 werkdagen bij ons afgeleverd. Hiervan wordt je ook op de hoogte gehouden door PostNL via de trace informatie die je van hen ontvangt.

Zodra wij het pakket in goede orde hebben ontvangen, zullen wij binnen 5 werkdagen het volledige aankoopbedrag inclusief verzendkosten terugstorten via de door jou gebruikte betaalmethode.

* Gebruik voldoende tape of plakband om het pakket dicht te maken om verlies of waterschade onderweg te voorkomen

Krijg ik mijn volledige aankoopbedrag terug?

Ja, mits je jouw bestelling binnen 30 dagen na ontvangst hebt geretourneerd en je hebt voldaan aan de retourvoorwaarden. (Zie hieronder). Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag, inclusief verzendkosten, binnen 5 dagen nadat wij de retourzending hebben ontvangen, teruggestort via de door jou gebruikte betaalmethode.

Retourvoorwaarden
  1. Je retourneert binnen de zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van je bestelling en hebt dit gemeld via gebruikmaking van het herroepingsformulier of op andere ondubbelzinnige wijze, te weten via email of telefoon.
  2. Er is zorgvuldig omgegaan met het product en de verpakking. Het uitgangspunt hierbij is dat je het product hanteert en inspecteert zoals je dat in een winkel zou mogen doen, met als doel slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen.
  3. Je zendt het product terug met alle geleverde toebehoren, indien redelijkerwijs mogelijk in originele staat en verpakking, en conform de door ons verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
Zijn er kosten verbonden aan retourneren?

Nee, je kunt je zending kosteloos retourneren via het retouretiket dat je van ons per email ontvangt.

Ik heb nog een vraag over retourneren en het staat hier niet tussen

Stuur ons een berichtje via de contactpagina.

Je kunt ook altijd tijdens kantoortijden bellen met (+31) 085 – 06 07 444 (lokaal tarief).

Terug naar de homepage