PANIC PANIC PANIC!

 

Examens hier en examens daar, je hersenen hebben het er maar druk mee. Daarom gaat deze panic page jou helpen tijdens je examens. Met deze pagina kom jij namelijk binnen no time tot rust en kun je er weer vol tegenaan.

Dus leg je boeken voor nu even aan de kant, dan gaan we beginnen!

 


 

Yoga met Milou, de oefeningen tegen stress.
Lekker ontspannen en ook nog eens gezond.

ETEN tijdens de examens

Iedereen kent het wel, geen pauze nemen omdat je druk aan het leren bent. Sluit jezelf niet de hele dag op, maar neem je pauze. Dit is zo belangrijk, een halfuur is al meer dan genoeg. Op deze manier ben je niet alleen aan het leren, maar heb je ook tijd voor de leukere dingen. 

Daarnaast ben je vaak zo druk bezig met leren, dat je niet genoeg eet op een dag. Maak daarom de avond daarvoor vast een lunchbakje klaar. Op deze manier kan je sneller een pauze nemen. Iets ongezonds is natuurlijk ook wel eens lekker en ook zeker verdiend. Maar suikers kunnen er juist voor zorgen dat je moe wordt tijdens het leren

Ben jij iemand die liever gezond, maar ook lekker wil eten? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou. Wij hebben namelijk een tosti wedstrijd gehouden. De winnaars kregen een Kruis tosti-apparaat en wij hebben deze recepten in een blog gezet. Kan jij al niet meer wachten? Lees onderstaande blog voor de lekkerste tosti’s.

De lekkerste tosti recepten!

PANIC? BE CREATIVE

Wist je dat je de flashcards niet alleen maar hoeft te gebruiken voor het leren? Je kan er namelijk ook op tekenen. Op deze manier gebruik je de flashcards op een andere manier, waardoor je niet de hele tijd aan het leren bent.

Even geen panic tijdens je examens!

Om inspiratie op te doen voor leuke tekeningen, hebben wij onderstaande link voor je toegevoegd.

Veel tekenplezier!

Wat kleur kan doen voor je studieresultaten

Wist je dat.. hoe meer kleur je gebruikt, hoe leuker het leren wordt en hoe beter het gaat. Alles staat in onderstaande blog voor je uitgelegd.

Alles over kleur en leren

 

 


 

Doe eens gek

Gun je zelf 10 minuten om je druk te maken!

10 minuten! Niet korter en niet langer. Gooi alle lasten van je schouders, en beloof jezelf daarna dat je het ook echt los laat. 

Laat je zelf voor de komende 10 minuten volledig gaan. Zet de muziek keihard aan, pak iets wat je kapot kan slaan of ga een rondje om het huis rennen. Laat al je frustratie in die 10 minuten uit je lichaam, zodat je er daarna weer volop tegen aan kunt. Laat het daarna ook echt los en kijk er met een nieuwe frisse blik naar, wij hebben vertrouwen in je!

Leren kan ook anders!

Doe samen met een aantal vrienden/vriendinnen een online kahoot quiz. Dit is een leuke manier om te leren en ook nog eens hartstikke gezellig.

Gebruik uiteraard wel stof uit het boek. Via kahoot kan je een leuke quiz aanmaken/opzoeken en het vervolgens opnemen tegen de rest. Wie kent het het best? Wie is het snelst? Dat maakt allemaal niet uit, het is gezellig en ook super grappig. Geloof me, na die tijd heb je toch meer opgenomen dan je dacht! Dus hoezo is leren saai?

Schrijf en bedenk een verhaal!

Pak papier en een pen, want jij gaat een kort verhaal schrijven. Schrijven is namelijk de beste manier om tot rust te komen. Denk aan een random object, en het eerst wat in je opkomt daar ga je een kort verhaaltje over schrijven. Maak het verhaaltje zo gek of grappig als je zelf wilt. Het hoeft niet perfect, maar maak je zelf even vrolijk. Want lachen is gezond en we zien je graag blij dan gestresst!

 

 

Blogs

Braindump maken met kleurcodes

Braindump – Maak je hoofd leeg

Een fijne manier om je hoofd leeg te maken is een bruindump. Het betekent dat je alle dingen die in je hoofd zit opschrijft. Je haalt een last van je schouders. Dus panic tijdens je examens? Dan gaat de bruindump je helpen!

 

Meer lezen? Klik hieronder..

Blog

Hoe kun je het beste prioriteiten stellen?

Zonder overzicht kun je geen prioriteiten stellen. Want alles is belangrijk en alles moet nu. De prioriteitenmatrix gaat jou daarbij helpen!

 

Meer lezen? Klik hieronder..

Blog

Hoe overleef je je examens?

na al die jaren huiswerk en toetsen is het moment eindelijk aangebroken, de eindexamens gaan beginnen! Hoe zorg je dat je je hoofd erbij kunt houden en die examens het beste gaat maken.

 

Meer lezen? Klik hieronder..

Blog

 

MOTIVATIE VINDEN

Wie weet heb jij helemaal geen boodschap aan een ontspannende yoga sessie, maar gewoon behoefte aan een stevige berg motivatie. 

Denk in dat geval aan de periode ná je eindexamens. Niet alleen de welverdiende vakantie, maar ook het studentenleven wat je te wachten staat. Je kunt je eindelijk gaan verdiepen in jouw favoriete onderwerp en op jacht gaan naar jouw persoonlijke doel. Of dit nu een studie Rechten in Amsterdam is, een tussenjaar in Australië  ergens anders in eigen land of ein-de-lijk op kamers. Gun jezelf een half uurtje pauze en beleef wat voorpret over het studentenleven 

Beetje wegdromen kan altijd toch?