Win een Krups tosti-apparaat!

Daar is hij dan, de winactie der winacties speciaal voor onze Vlaamse buren! ?? Zoals je kunt zien hebben wij voor de gelegenheid een van onze favoriete tosti recepten gemaakt. Nu weten we dat jullie tosti’s oneindig veel beter zijn dan die van ons Nederlanders, dus laat ons kennismaken met jullie beste croque monsieur recepten ? 

Stuur jouw beste tosti recept naar ons op, eventueel met foto als het kan, de beste 3 recepten winnen een geweldige prijs! De tweede en derde plaats krijgen een super tof pakket met A6 flashcards inclusief accessoires. Het beste tosti recept wordt beloond met datzelfde A6 pakket én een tosti ijzer van Krups! Doen jullie mee? Inzenden kan tot en met 21 oktober, via Facebook, Instagram of email. Alle recepten worden vereeuwigd op onze website, zodat iedereen tosti inspiratie kan opdoen tijdens een lange studiesessie ?

 

De winnaars

De nummer 1

Met deze duidelijke uitleg kunnen zelfs wij Ollanders een echte Croque Madame maken. Gefeliciteerd Kimberly! Jij krijgt het Krups tosti-ijzer én het flashcards pakket A6 formaat voor ál je recepten (of studie;-)

Croque Madame

  1. Snede geroosterd brood/ham en kaas
  2. Snede geroosterd brood/ham en kaas
  3. Snede geroosterd brood/ kaassaus
  4. Lekker veel gemalen kaas erover
  5. De oven in!
  6. Daarna een spiegeleitje erboven op
  7. Smullen maar!

Lekker recept gekregen van mijn bestie Sofie!

Door: Kimberly/Sofie

Gedeelde tweede plaats

Kiezen konden we niet dus bij deze: origineel en LEKKER. Jullie krijgen allebei een pakket flashcards A6 formaat. Daar kunnen jullie nog veel meer recepten op kwijt. Gefeliciteerd Celien en Lauren!

Ceasar Croque

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Kip
  3. Ceasersaladesaus
  4. Tomaten
  5. Parmezan
  6. Brood

Door: Celien

Tosti Turks Brood

Kwart van Turksbrood opensnijden met pasta saus erin.

Ui, hamstukjes, gebakken spek, paprika, kruiden erop en gemalen kaas er bovenop en dan in het tosti ijzer!

Door: Lauren

alle ingestuurde recepten

DE TOSTI TIP VAN SIMONE

Het geheim zit ‘m niet in het beleg, maar in de bereiding zelf; beleg dus met wat je lekker vindt (ik kies vaak Emmenthaler of Gruyère en een goede boerenham of rookworst met grove mosterd en wat zuurkool).

Bestrijk de de buitenzijde van je tosti met een dun laagje mayonaise en bak je ‘m in een pan op medium tot laag vuur.

Door t ei en de olie in de mayo krijg je een goudbruine supercrunchy tosti, niet te evenaren, echt!

Tosti recepten – hartig

Met garnalen

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Kaas
  3. Grijze garnalen
  4. Kaas
  5. Brood

Door: Pascale

Bolognese

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Bolognesesaus
  3. Kaas
  4. Brood

Door: Pascale

Geitenkaas & Walnoten

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Geitenkaas
  3. Brie
  4. Walnoten
  5. Honing
  6. Brood

Door: Pascale

Brie & Banaan

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Brie
  3. Banaan
  4. Ontbijtspek (optioneel)
  5. Brood

Door: Anja

Kaas & gehakt

Boterhammen beboteren aan de buitenzijde, daartussen ham en jonge kaas of geraspte emmental. Of beboterde boterhammen, de binnenkant besmeren met gehakt en beleggen met kaas (emmental/gouda)

Door: Stefanie

Brioche tosti met Livar ham&bierkaas

Besmeer beide kanten van een brioche bollen met toverkaas met prei.

Leg er vervolgens dunne plakjes Livar ham en wat plakjes bierkaas op.

Bak de bol tussen een heet wafelijzer tot een tosti.

Door: Wanda

De Ultieme Croque Monsieur/Madame/Met alles

Bereiding

De kaassaus

  • 5 deciliters halfvolle melk
  • 100 g gruyère
  • 100 g comté
  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • peper & zout

1 .Je begint met een roux. Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur en doe er de bloem bij. Roer met de garde en laat het mengsel kort bakken. 

2. Schenk de melk erbij en roer met de garde tot je een gladde gebonden saus krijgt.

3. Rasp het stuk gruyère, en het stuk comté in de warme saus. Roer tot de kaas opgelost is. Laat de saus niet meer koken.

4. Kruid de saus met wat zout, peper en een beetje nootmuskaat.

5. Roer er de dooier doorheen, zodat de saus een mooie glans krijgt. Het eiwit wordt niet gebruikt.

De toast

  • 8 dikke sneden wit broden (carré, ongesneden)
  • 4 dikke sneden gekookte ham
  • 50 g comté
  • 50 g gruyère

1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.

2.  Snij met een broodmes dikke sneden van het brood en leg ze op een ovenschaal, op een vel bakpapier of een siliconenmatje. Voor elke toast heb je twee sneden nodig die tot 2 cm dik zijn.

3. Smeer de toasten in met een rijkelijke laag van de kaassaus.

4. Beleg de helft van de broodjes met een flinke snede gekookte ham zonder zwoerd.

5. Schep op de ham nog een likje saus dat als ‘lijm’ zal dienen. Leg daarop een toast zonder vlees, met de laag kaassaus naar boven.

6. Rasp nog wat comté en gruyère over de bovenste sneden toast en zet de snacks gedurende zo’n 15 minuten in de oven van 180°C.

7. Laat de toasten flink heet worden en wacht tot er bovenaan een goudbruin kaaskorstje te zien is.

De afwerking

  • 4 eieren
  • ½ krop eikenbladsla
  • ½ krop krulandijvie
  • ½ pakje rucola
  • 1 el boter
  • peper & zout

1.  Smelt een klontje boter in een braadpan (of antikleefpan) en bak er evenveel spiegeleieren in als er toasten zijn.

2.  Schep op elke croque een spiegelei.

3. Spoel wat sla naar keuze, pluk de blaadjes los en laat ze uitlekken. Doe de gemengde sla in een slakom en besprenkel ze net voor het serveren een beetje olijfolie, natuurazijn, peper en zout. Meng de sla met  en serveer ze bij de croque madame.

Ingrediënten: 

  • 5 dl halfvolle melk
  • 100 gram gruyère 
  • 100 gram Comté 
  • 25 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 ei
  • Peper
  • Zout
  • Dikke sneden wit brood
  • Dikke sneden gekookte ham
  • 50 gram comté
  • 50 gram gruyère 
  • Boter
  • 4 eieren
  • 1/2 krop eikenbladsla
  • 1/2 krop krulandijvie
  • 1/2 krop rucola

Benodigdheden: Een kaasrasp

Champignons & Brie

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Gebakken champignons/ui/knoflook
  3. Brie
  4. Pesto (optioneel)
  5. Brood

Door: Vera & Danisha

Tosti Oelala

Door: Elise

Vegan Hummus

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Dik hummus
  3. Edelvlokken
  4. Paprika & knoflookpoeder
  5. Halve zoete puntpaprika
  6. Brood

Door: Lia

Veggie Geitenkaas

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Geitenkaas
  3. Honing
  4. Pijnboompitten
  5. Appel
  6. Courgette.
  7. Brood

Door: Natalie

Tosti salami

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Salami
  3. Kaas
  4. Likje groene pesto
  5. Brood

Door: Jacqueline

Chicken / Bacon / Curry

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Currysaus
  3. Kipfilet
  4. Spek
  5. Cheddarkaas
  6. Gedroogde ajuintjes
  7. Brood

Door: Celien

Pindakaas/Chili

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Pindakaas
  3. Chilisaus
  4. Brood

Door: Jacqueline

Broccoli & aardappels

Ingrediënten:

  • Wit brood/toastbrood/bruin brood
  • Broccolli
  • Aardappelen
  • Italiaanse ham (of iets dat hier op lijkt)
  • Goei boter/Echte boter

Bereiding:

  • Kook de aardappelen en de brocolli
  • Maak hiervan puree (mag met wat melk en/of boter)
  • Boter de boterhammen.
  • Leg op de boterham een plakje ham en wat puree.
  • Boter de buitekanten van de croque/toasti.
  • Klaarmaken in de croque monsieur machine.
  • Snijd nadien de croques schuin (in driehoeken)
  • Smakelijk!

Door: Sjouke

Tosti recepten – zoet

Banaaan & cholade

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Banaanschijfjes
  3. Chocolade
  4. Brood

Door: Pascale

Hawaï

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Kaas
  3. Ananas
  4. Brood

Door: Pascale/ Eugenie

Tosti Nutella

Tosti met daarop in volgorde:

  • Brood
  • Nutella
  • Banaan
  • Nutella
  • Brood

Door: Sylvy

Banaan & Pindakaas

Tosti met daarop in volgorde:

  1. Brood
  2. Pindakaas
  3. Banaanschijfjes
  4. Brood

Door: Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.