Onze shop is verhuisd naar Confetticampus.nl | Oude bestellingen & facturen blijven hier beschikbaar

Woordwaaiertjes in de praktijk

leren met flashcards woordkaartjes

De originele flashcards worden onwijs vaak gebruikt om idioom of grammatica te leren. Uiteindelijk is dit ook de bekendste manier van studeren met flashcards. Why change a winning team, zou je zeggen? De woordwaaiertjes hebben toch een aantal voordelen waardoor ze handig zijn om te gebruiken. De meest voor de hand liggende reden is toch wel het formaat: klein maar fijn! Hiermee kun je eenvoudig grote aantallen woordjes leren, in een handzaam formaat. Als je de kaartjes laat perforeren en aan de klikringen bevestigt, kun je ze makkelijk meenemen om onderweg te studeren.

In het afgelopen half jaar is er onwijs veel gebeurd bij Flashcards. Terwijl we steeds meer klanten kregen, steeg ook de vraag naar andere soorten flashcards. Meer en meer mensen vroegen ons of wij ook kleinere en/of grotere flashcards op de markt zouden brengen. Het kleinere formaat bijvoorbeeld om woordjes te leren. Daarnaast passen deze nog makkelijker in je tas om onderweg te leren.

Het grotere formaat om samenvattingen te schrijven, want laten we eerlijk zijn, daar is het originele A7 formaat inderdaad net te klein voor. (Toch heb ik een flink aantal biologie samenvattingen hierop geschreven, back in the days…). Jullie gebeden zijn verhoord, ze zijn er! In onderstaande blog ga ik wat meer vertellen over de mini nieuwkomers in de familie, de A8 flashcards. Of zoals ze officieel heten: de woordwaaiertjes!

Woordkaartjes om spelling te oefenen

Steeds vaker horen we van klanten dat ze onze flashcards niet alleen particulier gebruiken maar ook omdat ze zelf voor de klas staan of bijles geven. Nu doe ik dat toevallig ook en ik ben erachter gekomen hoe tof mijn leerlingen het vinden om met de flashcards te werken. Afgelopen jaar heb ik een basisschoolleerling begeleid, onder andere bij spelling. Spel je astronaut met een ‘ou’ of met een ‘au’? Schrijf je spiegel met een ‘g’ of met ‘ch’? Ik heb een tijdje gezocht naar een manier om dit goed te kunnen oefenen met mijn leerling. Ik wilde namelijk een andere leermethode bieden dan simpelweg ‘ga het maar uit je hoofd leren’. Rond diezelfde tijd kwamen onze woordwaaiertjes beschikbaar en een idee was geboren!

Goede en foute spelling naast elkaar

Vaak zien leerlingen bij twijfel wel het goede antwoord als ze het naast elkaar opschrijven. Vandaar dat we bij een moeilijk woord samen de twee opties aan de voorkant van de flashcard schreven, vervolgens op de achterkant de goede spelling. Zo kan de leerling bij twijfel altijd een geheugensteuntje maken. Na de bijles kunnen de kaartjes makkelijk mee naar huis genomen worden doordat ook deze geperforeerd zijn en bij elkaar blijven met een klikring. Op die manier kan er thuis of op school vaker geoefend worden met moeilijke woorden en kunnen er elk moment nieuwe flashcards geschreven worden.

Idioom leren

Waar de woordkaartjes eigenlijk voor zijn bedacht is het leren van grote hoeveelheden idioom. (woordjes stampen). De old-school woordenlijsten van pagina’s lang, en iedereen had zijn eigen manier om de voortgang bij de houden. Markeren wat goed ging, markeren wat fout ging, 30 keer overschrijven, verzin het maar. 

Met de woordwaaiers werkt het stukken eenvoudiger én leuker. Je schrijft de kaartjes één keer, op elk kaartje één woord met aan de achterkant de betekenis. Je gaat ze stuk voor stuk leren en als je er één kent dan haal je hem simpelweg uit de stapel. Geen enorme woordenlijsten meer (waar je om eerlijk te zijn soms moedeloos van wordt). Gewoon een stapeltje vrolijk gekleurde kaartjes die kleiner en kleiner wordt.

Grammatica  

Je suis, nous sommes, vous êtes… wie kent de werkwoorden schema’s niet… Ook hiervoor geldt hetzelfde principe. Je schrijft het werkwoord met de tijd aan de voorkant van het waaiertje, de vervoegingen aan de achterkant en je gaat ze leren. Het liefst hardop (ja, echt). Nog beter werkt één kaartje per vervoeging, maar we zien in de praktijk dat er echt wel 6 vervoegingen op één kaartje passen 😉

Kortom, de nieuwe flashcards, half zo groot als de originele flashcards, zijn ideaal om woordjes te leren, spelling te oefenen, grammatica te herhalen… Dat zijn vast niet alle toepassingen! Heel veel leerplezier en laat ons zeker weten wat je van de woordwaaiertjes vindt :-).

Vivianne van Flashcards

Woordkaartjes los en pakketten

Mix & Match - 20% SALE

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Mix & Match 500 Flashcards (10 pakjes + accessoires)

Mix & Match - 10% SALE

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Mix & Match 250 Flashcards (5 pakjes + accessoires)

B2S Megadeal

Pakket halve flashcards samenstellen

1000 Halve flashcards – (20 pakjes)

€1,89 per pakje
10% korting
€ 2,75 per pakje
Mix & Match - 30% Sale
€ 1,- per pakje
Korting op alle items
Mix & Match - 25% SALE

Combinatie Pakketten A7/A6/Halve flashcards

Mix & Match 750 Flashcards (15 pakjes + accessoires)

Kleurenpakketten halve flashcards (waaiers)

Halve flashcards pakket kleur 1500 stuks

€ 1,25 per pakje

Pakketten halve flashcards (waaiers)

1500 Halve flashcards – (30 pakjes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.