Onze shop is verhuisd naar Confetticampus.nl | Oude bestellingen & facturen blijven hier beschikbaar

Flashcards Bestellen bestaat 2 jaar!

Confetti flashcards specials side

Hoera, Flashcards Bestellen is jarig! Twee jaar alweer sinds we een sprong in het diepe hebben genomen, hopende dat er iets moois uit zou komen. En hoe! Twee jaar later hebben we een prachtige webshop, 10.000 volgers op Facebook, 3000 volgers op Instagram en 40.000 tevreden klanten waar we onwijs trots op zijn. Dat allemaal met behulp van de mensen van Keetman die dag in, dag uit de flashcards voor jullie drukken, snijden en binden. Ook hebben we een top team van meiden en jongens die jullie bestellingen met liefde bij elkaar zoeken, inpakken en opsturen.

Maar hoe is het nu eigenlijk begonnen? Op de pagina ‘Over ons’ staat in het kort waarom we hebben besloten Flashcardsbestellen.nl op te zetten maar uiteraard gaat hier een iets langer verhaal aan vooraf. Destijds deed ik gymnasium op de middelbare school, inclusief Latijn waarbij ik onwijs veel woordjes moest stampen, telkens opnieuw. Mijn docent vertelde ons toen dat we eens moesten proberen te studeren met flashcards, kleine kaartjes waar je op de voorkant een woord schrijft en op de achterkant de vertaling. Meneer Malenstein, deze credits zijn voor u!

De éen was enthousiaster dan de ander maar steeds meer mensen gingen deze manier van studeren gebruiken. Het nare was echter dat we zoveel blaadjes moesten knippen dat het niet meer grappig was. Bij het leren van 1500 woordjes voor een toets ben je zo lang bezig met kaartjes maken dat je maar weer ‘gewoon’ gaat stampen. De oplossing hiervoor was het kopen van adreskaartjes maar deze zijn relatief gezien vrij duur. Voor de gemiddelde middelbare scholier was dit ook niet optimaal.

Ik had het hierover met Patricia. Zij bedacht dat we samen wel wat kaartjes konden ontwerpen (ook voor een aantal andere vakken). Deze kon ze laten printen bij een drukkerij waar ze al eerder mee had gewerkt. Zo gezegd, zo gedaan. De allereerste flashcards, niet gedrukt maar geprint, heb ik nog steeds thuis. Ze vallen bijna in de categorie antiek ;-). Ik kon vanaf dat moment studeren met mijn eigen flashcards. Een fijne vriendendienst!

Op 15 februari 2017 kreeg ik een appje van Patricia: ‘Sooo… Ik was vanmorgen bij Keetman, die drukker die o.a. jouw flashcards heeft gemaakt. En we hebben net www.flashcardsbestellen.nl geregistreerd. So we’re going to try to make it work!’ En zo geschiedde. De opzet voor de website werd gemaakt. De kosten werden berekend (en nog eens, en nog eens). Begin april kregen we onze eerste bestelling, terwijl onze website nog niet gepromoot werd op sociale media. Wij kregen een bericht van Ello: ‘Hallo, voor mijn dochter ben ik op zoek naar flashcards en zij wees mij op jullie website. Ik zie staan dat de website alleen voor testdoeleinden is, dus worden er bestellingen aangenomen?’ Onze eerste klant! Via de mail werd alles geregeld en ons eerste pakket ging de deur uit.

Vanaf daar liep het als een trein. In september 2017 bereikten we de mijlpaal van 1 miljoen verkochte flashcards, waarna we de confetti flashcards hebben geïntroduceerd. Needless to say, you guys love them :-). Ze zaten tijdelijk in het assortiment maar daar waren jullie het eigenlijk niet mee eens. Daarom zijn ze sinds 15 februari 2018 onderdeel van ons vaste assortiment! Ze zijn nu niet meer weg te denken uit de shop, inmiddels uitgebreid met de confetti specials. De originele confetti flashcards en de specials zijn bedacht door Lisa, een van de meiden in onze Flashcards board. Die hebben we opgezet voor het brainstormen over bijvoorbeeld nieuwe ontwerpen. Een (weliswaar kleine) representatie van de doelgroep komt namelijk altijd van pas.

Al met al zijn we onwijs trots op alles wat we tot nu toe bereikt hebben en iedereen die ons daarbij geholpen heeft. We staan vanaf het begin voor productie met minimale milieubelasting en werk verschaffen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Proost op een nieuw jaar vol toffe producten, tevreden klanten en nieuwe mijlpalen!

Vivianne van Flashcards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.