Onze shop is verhuisd naar Confetticampus.nl | Oude bestellingen & facturen blijven hier beschikbaar

Leren voor het eindexamen: Ervaring van Vincie

flashcards geschiedenis willem de veroveraar

Lees hier de ervaringen van studenten met Flashcards & Examenbundels. Dit is het verhaal van Vincie over de aanpak voor haar eindexamen vorig jaar.

Vorig schooljaar, 2017/2018, was het zo ver. Ik mocht het eindexamen gaan afleggen. Dat klonk voor mij heel stressvol en ik had eigenlijk geen idee hoe ik het aan moest pakken.

Ik maakte samenvattingen en had dan het gevoel dat ik alles wel een beetje kende. Op toetsen bleek dat toch niet zo te zijn. Het enkel maken en doorlezen van een samenvatting werkte slechter dan ik dacht. Op het eindexamen kon ik zulke leerfouten niet permitteren, dus ik moest op zoek naar een andere manier om te leren en het geleerde wél te onthouden.

Na een korte zoektocht op het internet vond ik het Leitner-systeem en de site van Flashcards Bestellen. Flashcards, dat klonk ideaal. Ik heb gelijk een pakket besteld met 10 pakjes geperforeerde kaarten, ringen daarbij en de fantastische Stabilo Boss in pastelkleuren. De flashcards motiveerden mij om aan de slag te gaan met leren, want met flashcards werken is niet alleen leerzaam – het is ook nog eens heel leuk. Een win-win situatie, eigenlijk.

Voor aardrijkskunde, geschiedenis en economie maakte ik flashcards van de begrippen, met het begrip op de voorkant en de uitleg op de achterkant. Voor wiskunde en economie tekende ik grafieken van formules uit op de kaartjes, met achterop de uitleg hoe de formule in elkaar stak en hoe ik het op kon lossen. Voor geschiedenis maakte ik ook kaartjes met de tien tijdvakken en de bijbehorende kenmerkende aspecten en kaartjes van belangrijke personen en gebeurtenissen met toelichting. Ik leerde met de kaartjes via het Leitner systeem en ging daardoor met vertrouwen de examens in.

Het heeft gewerkt, ik ben geslaagd!

Vincie van Kerkhof

Lees alle examenblogs en tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.